Peter Daszak и Hung Nguyen-Viet

УХАН, Китай (Ройтерс) - Членовете на ръководен от Световната здравна организация екип, който търси улики за произхода на COVID-19, ще проведат брифинг във вторник след близо месец срещи и посещения на място в китайския град Ухан, където заболяването е идентифицирано за първи път.
Първоначално инструктажът беше насрочен за 15:30 ч. Местно време (09:30 EET) във вторник следобед, но след това беше отложен до 17:00 ч. (11:00 EET).
Питър Бен Ембарек, специалист по безопасност на храните и болести по животните на СЗО и председател на разследващия екип, ще говори заедно с колегата си член на екипа Марион Коопманс, експерт по вирусите.
Лианг Уаниан, ръководител на експертната комисия по COVID-19 в Националната комисия по здравеопазване на Китай, също ще присъства.
Екипът пристигна в Ухан на 14 януари и след две седмици карантина посети ключови места като пазара на морски дарове в Хуанан, местоположението на първия известен клъстер от инфекции, както и Института по вирусология на Ухан, който участва в коронавирус изследвания.
Членовете на екипа са се опитали да задържат очакванията за мисията, като зоологът Питър Дашак каза пред Ройтерс миналата седмица, че една от целите им е да „идентифицират следващите стъпки за запълване на пропуските“.

НАШИТЕ ПАЦИЕНТИ ЗА НАС

 

20
мадицински спецялности
40
специалисти
15
петнадесет години с вас
7000
доволни пациенти годищно