дкц, търново, мобал, стефан, черкезов

Д-р Иван Вълчев е новото лице в ДКЦ

дкц, търново, мобал, стефан, черкезовД-р Иван Вълчев е най-новият специалист привлечен за работа към болничното ДКЦ. Той ще приема пациенти всеки петък от 10 часа в 309 кабинет, след предварително записване на регистратурата на ДКЦ „Д-р Стефан Черкезов“. Първите консултации ще са на 12 май.
Специалистът по пластично-възстановителна и естетична хирургия получава медицинското си образование в МУ – Варна. Пълноправен член е на Българското и Европейското дружество на пластичните хирурзи. Специализирал е в болницата “Фош” в Париж, Франция /при д-р Дарина Кръстинова – реконстроктивна и естетична хирургия/ и в болницата в Tел Aвив, Израел /при д-р Финтци – дълбок и среден нехирургичен лифтинг на лицето/. Специализацията и уменията му включват още: липозвукова липоскултпора; трансплантация на коса; повърхностен пилинг на лицето; прилагане на филъри и ботокс за естетични и козметични цели.

Корекция на лицето, на бюстове, присаждане на коса, лечение на акне са само малка част от възстановителните и естетични процедури, които се предлагат на търновци

иван, хирург, пластичен, дкц, търново, мобалД-Р ИВАН ВЪЛЧЕВ – СПЕЦИАЛИСТ ПО ПЛАСТИЧНА И ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА ХИРУРГИЯ, Е НАЙ-НОВИЯТ ЛЕКАР В ДКЦ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“. Така за първи път във Велико Търново ще работи консултант по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Той бе представен в петък от д-р Николен Стойнов – управител на ДКЦ „Д-р Стефан Черкезов“, намиращ се в областната болница. „Записванията за консултации ще стават на регистратурата на центъра. В хирургичния кабинет ще могат да се извършват определени манипулации за корекции на лицето, на кожата, пилинг и други. А по-сериозните оперативни процедури ще могат да бъдат извършвани в хирургична зала в болницата“, обясни д-р Николен Стойнов. И допълни, че поканата към д-р Вълчев да се присъедини към екипа на центъра е след множество запитвания към специалиста от страна на пациенти от Великотърновска област.

Д-р Иван Вълчев завършва Медицинския университет във Варна. Освен обща хирургия има специалност по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Член е на българското и европейското дружество на пластичните хирурзи. Специализирал е в болница „Фош“ в Париж при д-р Дарина Кръстинова, която е светило в областта на лицевата хирургия. В продължение на седем месеца специализира и в болницата в Tел Aвив при проф. Финтци.

Д-р Вълчев работи с единствения в България италиански апарат „Плексер“, с който се заменя скалпела и се правят безболезнени процедури като блефаропластика на клепачите, отстраняване на доброкачествени туморни образувания, лечение на акне, келоиди и белези. Премахване на излишната кожа на горните и долни клепачи струва между 350 и 500 лв. като процедурата е без разрези и шевове. Изрязването на израстъци или малки брадавици струва около 50 – 60 лв., обясни специалистът.

„Възстановителният период при работата с този уред е много по-бърз, рисковете са нулеви, а резултатите впечатляващи. Хората, при които е използван, са удовлетворени и това, разбира се, ме радва. Също така финансовата част е много по-малка за пациента“, обясни д-р Вълчев. И допълни, че едно от нещата, които прилага е и т. нар. „дълбок“ пилинг на лицето както при жени, така и при мъже, тънкостите на който усвоява именно в Израел. Там методът е много популярен заради изключителните резултати, които са факт в рамките само на осем дни. Пластичният хирург извършва също присаждане на коса, прилагане на филъри и ботокс, корекция на бюстове, както и пластика на коремната стена след рязко отслабване и бременност, при които се получава т.нар. „престилка“. Именитият хирург ще преглежда всеки петък от 10,00 часа в кабинет 309 в ДКЦ, а първият му прием е в петък 12 май.